TUZLA - TUZLARIJE NET
       
Subota 4.5.2024       
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
    
Tuzlarije
  
   
  TZ VIJESTI - VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI 24 SATA - TUZLARIJE - BILTEN GRADA - BILTEN KANTONA - OBRAZOVANJE - FORUM
 








04.05.2024 - 14h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
72
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org






ON LINE KORISNICI - 96

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije



HRONOLOŠKI REGISTAR RJEŠENJA 2015.

 

HRONOLOŠKI REGISTAR RJEŠENJA OBJAVLJENIH U
"SLUŽBENIM NOVINAMA FEDERACIJE BIH" U 2015. GODINI



    «Službene novine Federacije BiH», broj 1/15 /9.1.2015./
    1. RJEŠENJE o utvrđivanju isteka mandata direktora Federalne uprave policije
    2. RJEŠENJE o preuzimanju dužnosti rukovođenja Federalnom upravom policije rjesenje registar 2014
      «Službene novine Federacije BiH», broj 3/15 /16.1.2015./
    3. RJEŠENJE o imenovanju direktora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine
    4. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za usklađivanje odredbi Nacrta zakona o zaštiti okoliša sa odredbama propisa iz oblasti zaštite voda i prostornog uređenja
    5. RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za izradu radnog teksta Strategije za mlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za izradu radnog teksta Strategije za mlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    6. RJEŠENJE broj 03-31-1453/2014
    7. RJEŠENJE broj 03-31-1457/2014
      «Službene novine Federacije BiH», broj 4/15 /21.1.2015./
    8. RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog
      ministarstva zdravstva

    9. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva zdravstva
      «Službene novine Federacije BiH», broj 6/15 /28.1.2015./
    10. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za rashodovanje stalnih sredstava i sitnog inventara Generalnog sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u 2014. godini
      «Službene novine Federacije BiH», broj 9/15 /4.2.2015./
    11. RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
    12. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 10/15 /6.2.2015./
    13. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za jednog člana Nadzornog odbora ArcelorMittala Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka izbora kandidata za jednog člana Nadzornog odbora ArcelorMittala Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    14. RJEŠENJE broj 03-31-17/2015
    15. RJEŠENJE broj 03-31-17-1/2015
      «Službene novine Federacije BiH», broj 11/15 /11.2.2015./
    16. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje uvjerenja o položenom stručnom ispitu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlasti za potpisivanje uvjerenja o položenom stručnom ispitu (hrvatski jezik)
    17. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje uvjerenja o položenom specijalističkom odnosno subspecijalističkom ispitu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlasti za potpisivanje uvjerenja o položenom specijalističkom odnosno subspecijalističkom ispitu (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 16/15 /27.2.2015./
    18. RJEŠENJE o dopuni Rješenja o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o dopuni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata iz Federacije Bosne i Hercegovine za člana Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju (hrvatski jezik)
    19. RJEŠENJE o razrješenju članova Komisije za administrativna pitanja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju članova Povjerenstva za administrativna pitanja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    20. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje činjeničnog stanja rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju iz projekta hitna rekonstrukcija farmi - Svjetska banka, Evropska unija, Vlada Katar i Vlada Japana (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju povjerenstva za utvrđivanje činjeničnog stanja rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju iz projekta hitna rekonstrukcija farmi - Svjetska banka, Europska unija, Vlada Katar i Vlada Japana (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 17/15 /4.3.2015./
    21. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata i čuvanju i uporabi pečata Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 18/15 /6.3.2015./
    22. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 20/15 /13.3.2015./
    23. RJEŠENJE o izmjenama Rješenja o imenovanju članova delegacije Bosne i Hercegovine u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope iz Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 21/15 /18.3.2015./
    24. RJEŠENJE o razrješenju privremenog IPA koordinatora ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju privremenog IPA koordinatora ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    25. RJEŠENJE o razrješenju privremenog koordinatora za evropske integracije ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju privremenog koordinatora za evropske integracije ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    26. RJEŠENJE o postavljenju direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o postavljenju direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 24/15 /27.3.2015./
    27. RJEŠENJE o imenovanju članova Koordinacijskog tijela za obuku u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Koordinacijskog tijela za obuku u okviru Sustava obuke za jedinice lokalne samouprave (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 26/15 /1.4.2015./
    28. RJEŠENJE o ovlašćivanju premijera Federacije Bosne i Hercegovine za potpisivanje Ugovora o nabavci 6 (šest) servera za kantonalne zavode zdravstvenog osiguranja u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlašćivanju premijera Federacije Bosne i Hercegovine za potpisivanje Ugovora o nabavci 6 (šest) servera za kantonalne zavode zdravstvenog osiguranja u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu (hrvatski jezik)
    29. RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutarnjih poslova/Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
    30. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva unutarnjih poslova/Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 27/15 /8.4.2015./
    31. RJEŠENJE o imenovanju članova Ekonomskosocijalnog vijeća ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Ekonomskosocijalnog vijeća ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
    32. RJEŠENJE o imenovanju predsjednika i članova Komisije za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (hrvatski jezik) 
    33. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za administrativna pitanja (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za administrativna pitanja (hrvatski jezik) 
    34. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za programe i izvještaje o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za programe i izvješća o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik) 
    35. RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za analizu fiskalnih propisa (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Radne skupine za analizu fiskalnih propisa (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 28/15 /10.4.2015./
    36. RJEŠENJE o privremenom imenovanju direktora Federalne uprave policije
      «Službene novine Federacije BiH», broj 29/15 /15.4.2015./
    37. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 31/15 /22.4.2015./
    38. RJEŠENJA o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
       «Službene novine Federacije BiH», broj 36/15 /13.5.2015./
    39. RJEŠENJE o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pregovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) (hrvatski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pregovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) (bosanski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 39/15 /22.5.2015./
    40. RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Interresorne komisije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Interresorne komisije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 41/15 /29.5.2015./
    41. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za Program javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Komisije za Program javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    42. RJEŠENJE o imenovanju Interresorne radne grupe za izradu nacrta Zakona o uvezivanju radnog staža radnicima u privrednim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Interresorne radne skupine za izradu nacrta Zakona o uvezivanju radnog staža radnicima u gospodarskim društvima sa većinskim učešćem državnog kapitala (hrvatski jezik)
    43. RJEŠENJE o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    44. RJEŠENJE o privremenom imenovanju predsjednika Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju predsjednika Upravnog odbora Lutrije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo (hrvatski jezik)
    45. RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog odbora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog vijeća Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 43/15 /5.6.2015./
    46. RJEŠENJE o formiranju Radne grupe za iznalaženje modela za ublažavanje/sprečavanje sive ekonomije u dijelu radnih odnosa i neregistriranih poslovnih subjekata (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Radne skupine za iznalaženje modela za ublažavanje/sprečavanje sive ekonomije u dijelu radnih odnosa i neregistriranih poslovnih subjekata (hrvatski jezik)
    47. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju člana Upravnog odbora Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini za područje Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju člana Upravnog odbora Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini za područje Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    48. RJEŠENJE o imenovanju članova Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Upravnog odbora Federalnog fonda za potporu nastradalim područjima od prirodne nepogode na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 45/15 /12.6.2015./
    49. RJEŠENJE o imenovanju Drugostepene stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova, dodjelu stanova i obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Drugostepene stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova, dodjelu stanova i obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 48/15 /24.6.2015./
    50. RJEŠENJE o razrješenju direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 49/15 /26.6.2015./
    51. RJEŠENJE o razrješenju Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija (hrvatski jezik)
    52. RJEŠENJE o imenovanju privremenog Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju privremenog Upravnog odbora Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija (hrvatski jezik)
    53. RJEŠENJE o razrješenju člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju člana Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    54. RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    55. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)

    56. RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 50/15 /1.7.2015./
    57. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
    58. RJEŠENJE o imenovanju člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju člana Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 51/15 /3.7.2015./
    59. RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Zajednički upravni odbor UN-a i BiH za program UN-a 2015- 2019. za Bosnu i Hercegovinu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Zajednički upravni odbor UN-a i BiH za program UN-a 2015- 2019. za Bosnu i Hercegovinu (hrvatski jezik)
    60. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za izradu nacrta Programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstava u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za izradu nacrta Programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstava u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    61. RJEŠENJE o formiranju Radne grupe za pripremu prijedloga Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Radne skupine za pripremu prijedloga Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcionog plana za provedbu strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 53/15 /10.7.2015./
    62. RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora Fondacije za održivi razvoj (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora Fondacije za održivi razvoj (hrvatski jezik)
    63. RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Komisiju za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 54/15 /15.7.2015./
    64. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za vršenje neposrednog uvida u rješavanje prava prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata
    65. RJEŠENJE o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi sa pripremom prijedloga Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju Aktivnosti u svezi sa pripremom prijedloga Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provedbu strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 55/15 /17.7.2015./
    66. RJEŠENJE o imenovanju privremenog Upravnog odbora "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju privremenog Upravnog odbora "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar (hrvatski jezik)
    67. RJEŠENJE o imenovanju privremenog Nadzornog odbora "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju privremenog Nadzornog odbora "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo (hrvatski jezik)
    68. RJEŠENJE o imenovanju interresorne Radne grupe za izradu Akcionog plana za realizaciju projekta "Razvoj industrijske politike u Federaciji Bosne i Hercegovine" 2016-2019. godina (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju interresorne Radne skupine za izradu Akcijskog plana za realiziranje projekta "Razvitak industrijske politike u Federaciji Bosne i Hercegovine" 2016-2019. godina (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 56/15 /22.7.2015./
    69. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za izradu Nacrta programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstava u Federaciji Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 58/15 /29.7.2015./
    70. RJEŠENJE o imenovanju Koordinacionog odbora za koordinaciju i praćenje provedbe Gender akcionog plana 2015-2017 u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Koordinacijskog odbora za koordinaciju i praćenje provedbe Gender akcijskog plana 2015-2017 u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    71. RJEŠENJE o izmjenama Rješenja o postavljenju komandanta, načelnika i članova Federalnog štaba Civilne zaštite (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjenama Rješenja o postavljenju zapovjednika, načelnika i članova Federalnog stožera Civilne zaštite (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 66/15 /28.8.2015./
    72. RJEŠENJE o formiranju Stručnog radnog tijela Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pripremanje nacrta drugostepenih odluka iz člana 6. Odluke o provođenju Aneksa "G" Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriji Bosne i Hercegovine za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Stručnog radnog tijela Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pripremanje Nacrta drugostupanjskih odluka iz članka 6. Odluke o provedbi Aneksa "G" Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriju Bosne i Hercegovine za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 67/15 /2.9.2015./
    73. RJEŠENJE o razrješenju dužnosti direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju dužnosti direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (hrvatski jezik)
    74. RJEŠENJE o privremenom imenovanju dužnosti direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju dužnosti direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (hrvatski jezik)
    75. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za izradu nacrta Programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstva u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije za izradu nacrta Programa za zaštitu ugroženih kupaca električne energije iz kategorije potrošnje domaćinstva u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    76. RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i  invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i  invalidsko osiguranje (hrvatski jezik)
    77. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    78. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju o formiranju koordinacionog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pitanje evropskih integracija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju o formiranju koordinacionog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pitanje evropskih integracija (hrvatski jezik)
    79. RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Komisije za Program javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Komisije za Program javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    80. RJEŠENJE o razrješenju Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije (hrvatski jezik)
    81. RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 68/15 /4.9.2015./
    82. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Upravnog odbora Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini za područje Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Upravnog odbora Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini za područje Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    83. RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za za izradu radne verzije Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Radne skupine za za izradu radne verzije Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    84. RJEŠENJE o imenovanju Interresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o koncesijama (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Interresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o koncesijama (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 70/15 /11.9.2015./
    85. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Savjeta za praćenje cijena (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Povjerenstva za praćenje cijena (hrvatski jezik)
    86. RJEŠENJE o dopuni Rješenja o imenovanju Radne grupe za izradu radne verzije Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o dopuni Rješenja o imenovanju Radne skupine za izradu radne verzije Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 72/15 /18.9.2015./
    87. RJEŠENJE o dopuni Rješenje o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o dopuni Rješenja o ovlasti za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i uporabi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 73/15 /23.9.2015./
    88. RJEŠENJE o ovlaštenju za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlasti za donošenje podzakonskih akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma (hrvatski jezik)
    89. RJEŠENJE o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva okoliša i turizma (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o ovlasti za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva okoliša i
      turizma i čuvanju i uporabi pečata Federalnog ministarstva okoliša i turizma (hrvatski jezik)

    90. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pitanja evropskih integracija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima Vlade Federacije Bosne i
      Hercegovine za pitanja europskih integracija (hrvatski jezik)

    91. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 74/15 /25.9.2015./
    92. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    93. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda (hrvatski jezik)
    94. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda (bosanski jezik)
      RJEŠENJE  o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 75/15 /30.9.2015./
    95. RJEŠENJE o razrješenju direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    96. RJEŠENJE o formiranju Federalnog operativnog štaba za pitanje migracija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Federalnog operativnog stožera za pitanje migracija (hrvatski jezik)
    97. RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za izradu izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine, Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i Općeg kolektivnog ugovora i svih granskih kolektivnih ugovora u kojima je pregovarač Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i prijedloga modela reorganizacije federalne uprave (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Radne skupine za izradu izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine, Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i Općeg kolektivnog ugovora i svih granskih kolektivnih ugovora u kojima je pregovarač Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i prijedloga modela reorganiziranja federalne uprave (hrvatski jezik)
    98. RJEŠENJE o imenovanju članova Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 76/15 /2.10.2015./
    99. RJEŠENJE o imenovanju ekspertne Radne grupe (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju ekspertne Radne grupe (hrvatski jezik)
    100. RJEŠENJE V. broj 1294/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1294/2015 (hrvatski jezik)
    101. RJEŠENJE V. broj 1295/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1295/2015 (hrvatski jezik)
    102. RJEŠENJE V. broj 1296/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1296/2015 (hrvatski jezik)
    103. RJEŠENJE V. broj 1297/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1297/2015 (hrvatski jezik)
    104. RJEŠENJE V. broj 1298/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1298/2015 (hrvatski jezik)
    105. RJEŠENJE V. broj 1299/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1299/2015 (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 77/15 /7.10.2015./
    106. RJEŠENJE o razrješenju direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine radi isteka mandata
    107. RJEŠENJE o razrješenju zamjenika direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine radi isteka mandata
    108. RJEŠENJE o imenovanju vršioca dužnosti direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine
    109. RJEŠENJE o imenovanju vršioca dužnosti zamjenika direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 78/15 /9.10.2015./
    110. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Komisije za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (hrvatski jezik)
    111. RJEŠENJE o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga trajnog smještaja federalnih organa i tijela u Sarajevu i Mostaru i prijedloga za rješavanje pitanja ostalih nekretnina koje su u vlasništvu ili posjedu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i drugih federalnih institucija (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Interresorne radne skupine za pripremu prijedloga trajnog smještaja federalnih organa i tijela u Sarajevu i Mostaru i prijedloga za rješavanje pitanja ostalih nekretnina koje su u vlasništvu ili posjedu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i drugih federalnih institucija (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 79/15 /14.10.2015./
    112. RJEŠENJE o imenovanju Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Pravilnika o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Pravilnika o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda (hrvatski jezik)
    113. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    114. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 80/15 /16.10.2015./
    115. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka izbora direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje (hrvatski jezik)
    116. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    117. RJEŠENJE o imenovanju Radne grupe za analizu spornih pitanja međuvlasničkih odnosa i otvorenih pitanja u vezi sa izvršenjem ugovornih obaveza ugovornih strana iz Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrol d.d. Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Radne skupine za analizu spornih pitanja međuvlasničkih odnosa i otvorenih pitanja u svezi izvršenja ugovornih obveza ugovornih strana iz Ugovora o dokapitalizaciji Energopetrol d.d. Sarajevo (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 81/15 /21.10.2015./
    118. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje Upravnog odbora Finansijsko – informatičke agencije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje Upravnog odbora Financijsko - informatičke agencije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 82/15 /23.10.2015./
    119. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    120. RJEŠENJE o razrješenju direktora Finansijsko - informatičke agencije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktora Financijsko - informatičke agencije (hrvatski jezik)
    121. RJEŠENJE o imenovanju vršioca dužnosti direktora Finansijsko - informatičke agencije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju vršitelja dužnosti direktora Financijsko - informatičke agencije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 84/15 /30.10.2015./
    122. RJEŠENJE o prestanku važenja Rješenja o prijedlogu za imenovanje dva člana Upravnog odbora Nezavisnog operatera sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine
    123. RJEŠENJE o prestanku važenja Rješenja o prijedlogu za imenovanje jednog člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" a.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine
      «Službene novine Federacije BiH», broj 86/15 /6.11.2015./
    124. RJEŠENJE o imenovanju direktora Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju direktora Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu (hrvatski jezik)
    125. RJEŠENJE V. broj 1469/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1469/2015 (hrvatski jezik)
    126. RJEŠENJE V. broj 1470/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE broj 1470/2015 (hrvatski jezik)
    127. RJEŠENJE o razrješenju direktora Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktora Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću (hrvatski jezik)
    128. RJEŠENJE o imenovanju direktora Kaznenopopravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću (hrvatski jezik)
    129. RJEŠENJE o prestanku važenja Rješenja o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prestanku važenja Rješenja o ovlasti za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i čuvanju i uporabi pečata Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 87/15 /11.11.2015./
    130. RJEŠENJE o prestanku važenja rješenja o imenovanju članova Delegacije Bosne i Hercegovine u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prestanku važenja rješenja o imenovanju članova Delegacije Bosne i Hercegovine u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Europe iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    131. RJEŠENJE o razrješenju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    132. RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 88/15 /13.11.2015./
    133. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva (hrvatski jezik)
    134. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju ekspertne Radne grupe (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju ekspertne Radne grupe (hrvatski jezik)
    135. RJEŠENJE o imenovanju Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    136. RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o privremenom imenovanju direktora federalnog zavoda za zapošljavanje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni i dopuni Rješenja o privremenom imenovanju ravnatelja Federalnog zavoda za zapošljavanje (hrvatski jezik)
    137. RJEŠENJE o izmjenama Rješenja o imenovanju Komisije za administrativna pitanja (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjenama Rješenja o imenovanju Povjerenstva za administrativna pitanja (hrvatski jezik)
    138. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Komisije za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 89/15 /18.11.2015./
    139. RJEŠENJE V. broj 1534/2015 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE V. broj 1534/2015 (hrvatski jezik)
    140. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za članove Nadzornog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka izbora kandidata za članove Nadzornog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    141. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    142. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Upravnog odbora Nezavisnog operatora sistema u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata za člana Upravnog odbora Neovisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 90/15 /20.11.2015./
    143. RJEŠENJE o formiranju Stručnog radnog tijela Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pripremanje nacrta drugostepenih odluka iz člana 6. Odluke o provođenju Aneksa "G" Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriji Bosne i Hercegovine za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Stručnog radnog tijela Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za pripremanje nacrta drugostupanjskih odluka iz članka 6. Odluke o provedbi Aneksa "G" Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriju Bosne i Hercegovine za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    144. RJEŠENJE o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju predsjednika i članova Upravnog vijeća Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (hrvatski jezik)
    145. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje za direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje za direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    146. RJEŠENJE o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 91/15 /27.11.2015./
    147. RJEŠENJE o razrješenju člana privremenog Upravnog odbora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju člana privremenog Upravnog vijeća Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo (hrvatski jezik)
    148. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo (bosanki jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 92/15 /2.12.2015./
    149. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Komisije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 93/15 /4.12.2015./
    150. RJEŠENJE o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Pregovaračkog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    151. RJEŠENJE o razrješenju direktorice Federalnog zavoda za statistiku (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktorice Federalnog zavoda za statistiku (hrvatski jezik)
    152. RJEŠENJE o privremenom postavljenju direktora Federalnog zavoda za statistiku (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom postavljenju direktora Federalnog zavoda za statistiku (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 94/15 /9.12.2015./
    153. RJEŠENJE o imenovanju predsjednika i članova Komisija za provedbu redovnog godišnjeg popisa u 2015. godini
      «Službene novine Federacije BiH», broj  95/15 /11.12.2015./
    154. RJEŠENJE o imenovanju koordinatora za provođenje Akta o malim preduzećima iz Federacije Bosne i Hercegovine (SBA koordinator) (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju koordinatora za provedbu Akta o malim poduzećima iz Federacije Bosne i Hercegovine (SBA koordinator) (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 97/15 /18.12.2015./
    155. RJEŠENJE o razrješenju člana i imenovanju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju člana i imenovanju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za
      mirovinsko i invalidsko osiguranje (hrvatski jezik)

    156. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o visini i načinu isplate naknade za rad članova Savjeta za praćenje cijena (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o visini i načinu isplate naknade za rad članova Povjerenstva za praćenje cijena (hrvatski jezik)
    157. RJEŠENJE o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu novog ugovornog odnosa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za nabavku licenci i usluga održavanja software-a (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Interresorne radne skupine za pripremu novog ugovornog odnosa Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za nabavu licenci i usluga održavanja software-a (hrvatski jezik)
    158. «Službene novine Federacije BiH», broj 98/15 /23.12.2015
    159. RJEŠENJE o imenovanju članova Nadzornog odbora Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja (SSNESP) u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Nadzornog odbora Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja (SSNESP) u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    160. RJEŠENJE o imenovanju članova Radne grupe za izradu Strategije za obuku zaposlenih u organima uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (2016-2020) (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju članova Radne skupine za izradu Strategije za obuku uposlenih u organima uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (2016-2020) (hrvatski jezik)
    161. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi sa pripremom Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u svezi sa pripremom Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provedbu strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (hrvatski jezik)
    162. RJEŠENJE o dopunama Rješenja o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje za direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o dopunama Rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje za direktora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 99/15 /25.12.2015./
    163. RJEŠENJE o razrješenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o razrješenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (hrvatski jezik)
    164. RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Zajedničku komisiju za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Zajedničko povjerenstvo za ekonomsku suradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije (hrvatski jezik)
    165. RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    166. RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine (hrvatski jezik)
    167. RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda (hrvatski jezik)
    168. RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o prijedlogu za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda (hrvatski jezik)
    169. RJEŠENJE o formiranju Radne grupe (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o formiranju Radne skupine (hrvatski jezik)
    170. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Upravnog odbora (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o imenovanju Upravnog odbora (hrvatski jezik)
    171. RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o imenovanju Upravnog odbora "Agencije za vodno područje Jadranskog mora" Mostar (hrvatski jezik)
    172. RJEŠENJE o imenovanju Nadzornog odbora "Agencije za vodno područje rijeke Save"
      Sarajevo (bosanski jezik)

      RJEŠENJE o imenovanju Nadzornog odbora "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sarajevo (hrvatski jezik)
    173. RJEŠENJE o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (hrvatski jezik)
      «Službene novine Federacije BiH», broj 101/15 /29.12.2015./
    174. RJEŠENJE o nominiranju članova Radne grupe za izradu Prijedloga zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o nominiranju članova Radne skupine za izradu Prijedloga zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini (hrvatski jezik)
    175. RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi sa pripremom Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (bosanski jezik)
      RJEŠENJE o izmjeni Rješenja o formiranju Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u
      svezi sa pripremom Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provedbu strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 (hrvatski jezik)

 

 


Federalni zakoni

Zakoni Tuzlanskog kantona

Službene novine Tuzlanskog kantona

 
OSTALE VIJESTI
Moskva: Vježbe NATO-a dokaz su da se priprema na mogući rat s Rusijom
Poljakinja na misi za Maddie McCann: "To sam ja. Nisam lažov. Napravite DNK test"
Rus optužen za pranje novca u djelomično priznao krivnju u SAD-u
Biden rekao da su Japanci ksenofobi. Reagirao Tokio
VIDEO Ukrajina objavila snimku gomile uništenih ruskih tenkova: "Put do pakla"
Poljska osudila ruske kibernetičke napade: "I mi smo bili meta"
Rusi nemaju rješenje za jeftino ukrajinsko oružje: "Jednostavno nas spaljuju"
U Meksiku tragali za nestalim turistima. Našli tri tijela
Blinken: Hamas je jedina prepreka prekidu vatre u Gazi
Prerasta li rat u Ukrajini u svjetski?
Rusija: Ukrajina je napala Krim moćnim američkim raketama
Gradić u Japanu podiže ogradu. Ne želi da turisti fotografiraju planinu
Znatan rast globalnog tržišta mobitela
Kanada zbog ptičje gripe uvela stroža pravila za uvoz stoke iz SAD-a
SAD osudio napad na kamp za raseljene u Kongu
Rusi napali Harkiv. Krhotine dronova ozlijedile troje ljudi
Izraelci odveli doktora iz bolnice u Gazi. Umro u zatvoru četiri mjeseca kasnije
Konačno riješeno ubojstvo zbog kojeg su zahladili odnosi između Kanade i Indije
Gruzijski premijer Amerikancima: Ja vama nisam prigovarao zbog policijske brutalnosti
VIDEO Najgore poplave u Brazilu unazad 80 godina. Poginulo 37 ljudi, 75 nestalih






Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
Moskva: Vježbe NATO-a dokaz su da se priprema na mogući rat s Rusijom
Poljakinja na misi za Maddie McCann: "To sam ja. Nisam lažov. Napravite DNK test"
Rus optužen za pranje novca u djelomično priznao krivnju u SAD-u
Biden rekao da su Japanci ksenofobi. Reagirao Tokio
VIDEO Ukrajina objavila snimku gomile uništenih ruskih tenkova: "Put do pakla"
Poljska osudila ruske kibernetičke napade: "I mi smo bili meta"
Rusi nemaju rješenje za jeftino ukrajinsko oružje: "Jednostavno nas spaljuju"
U Meksiku tragali za nestalim turistima. Našli tri tijela
Blinken: Hamas je jedina prepreka prekidu vatre u Gazi
Prerasta li rat u Ukrajini u svjetski?
Rusija: Ukrajina je napala Krim moćnim američkim raketama
Gradić u Japanu podiže ogradu. Ne želi da turisti fotografiraju planinu
Znatan rast globalnog tržišta mobitela
Kanada zbog ptičje gripe uvela stroža pravila za uvoz stoke iz SAD-a
SAD osudio napad na kamp za raseljene u Kongu
Rusi napali Harkiv. Krhotine dronova ozlijedile troje ljudi
Izraelci odveli doktora iz bolnice u Gazi. Umro u zatvoru četiri mjeseca kasnije
Konačno riješeno ubojstvo zbog kojeg su zahladili odnosi između Kanade i Indije
Gruzijski premijer Amerikancima: Ja vama nisam prigovarao zbog policijske brutalnosti
VIDEO Najgore poplave u Brazilu unazad 80 godina. Poginulo 37 ljudi, 75 nestalih


SVASTARIJE


Osmrtnicama ba

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

U Japanu podižu ogradu. Ne žele da turisti fotografiraju planinu: ˝Nepristojni su˝

Dan kada su Hajduk i Zvezda zagrljeni plakali, a krcati Poljud pjevao ˝Druže Tito...˝

Rusija: Ukrajina je napala Krim moćnim raketama koje je poslao SAD

Sve više mrtvih u poplavama u Brazilu. Nema struje i neta, evakuirano 23.000 ljudi

VIDEO Ukrajinci moćnom američkom raketom ubili 116 Rusa daleko od fronte

Britanija: Ukrajina može koristiti naše oružje za napade unutar Rusije

Prijavljeno 17 avioprijevoznika: ˝Lažu u reklamama˝

Prije godinu dana dječak u Beogradu ubio 9 učenika i domara: ˝Smirivali su ga jauci˝

Orangutan sam sebe liječio ljekovitim biljem. ˝Sažvakanu biljku je nanosio na ranu˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi